[Jupiler League] Volendam maakt gehakt van AGOVV

FC Volendam heeft in eigen huis een ruime overwinning geboekt op AGOVV Apeldoorn. Mede dankzij drie treffers van Jack Tuyp won de ploeg met 6-1.

Achmed Ahahaoui profiteerde na negen minuten van een fout in de verdediging van AGOVV. De aanvaller schoot de bal met binnenkant voet in de verre hoek. Toch kwam de ploeg uit Apeldoorn na ruim twintig minuten weer op gelijke hoogte. Tim Receveur was de gevierde man.

Vijf minuten later pakte Volendam echter weer de leiding in de wedstrijd. Tuyp scoorde de 2-1 en niet veel later schoot Rick Kruys fraai de 3-1 binnen. Hij schoot de bal hard via de onderkant van de lat in het doel.

Na rust had Volendam weinig meer te duchten van AGOVV en liep het via twee doelpunten van opnieuw Tuyp en een treffer van Roy Bakkenes uit naar 6-1. Volendam stijgt door de ruime overwinning naar de vierde plaats, terwijl AGOVV met slechts vier punten hekkensluiter blijft. De ploeg incasseerde in tien duels al dertig tegendoelpunten.