Neymar: "Wil nog lang in Brazilië spelen"

Wonderkind Neymar is nog altijd niet uitgeleerd in Brazilië. De 19-jarige aanvaller van Santos beseft dat hij op zijn leeftijd zoveel mogelijk moet spelen.

Neymar werd afgelopen zomer veelvuldig gelinkt aan zowel FC Barcelona als Real Madrid. Een overgang leek slechts een kwestie van tijd, maar tot dusver is de jongeling nog altijd te bewonderen in het shirt van Santos. Neymar toonde afgelopen weekend nog maar eens zijn liefde voor zijn huidige club, door na zijn treffer tegen Flamengo (1-1) een hart te maken met zijn vingers.

"Dat hart was voor de fans", vertelt Neymar aan AS. "Ik kijk er erg naar uit om nog lang in Brazilië te spelen. Santos heeft alles in zich om elk toernooi te winnen waar ze aan deelnemen. Helaas vergaten we afgelopen zondag te winnen." Santos staat momenteel op een teleurstellende twaalfde plaats in de Braziliaanse competitie.

Ondertussen denkt Neymar ook al vooruit. De jongeling wil graag schitteren op het WK van 2014, dat in Brazilië plaats zal vinden. "Ik wil de finale spelen in het Maracana Stadion", zo laat hij weten aan TV Bandeirantes. "Het is een prachtig stadion met veel ruimte voor aanvallers om hun acties te kunnen maken."