Televizier: VI terechte winnaar

Televizier vindt het terecht dat de RTL 7-talkshow Voetbal International (VI) de Gouden Televizier-Ring 2011 heeft gewonnen. Dat heeft de redactie van het weekblad maandag laten weten in een persbericht. Op de winst van VI werd massaal verontwaardigd gereageerd door de media-elite in Hilversum.

Kijkcijfers tellen niet alleen
Het kan er bij een aantal tv-ciritci niet in dat The Voice of Holland, dat ruim drie miljoen kijkers trekt, naast de prijs greep. "Als alleen programma's met de hoogste kijkcijfers in aanmerking zouden komen voor een Gouden Televizier-Ring, zou er geen verkiezing nodig zijn", zet hoofdredacteur Jeroen de Goeij daar tegenover.

Volgens de Televizier-redactie is het eerder gebeurd dat programma's die de prestigieuze tv-prijs wonnen, terwijl concurrenten hogere kijkcijfers hadden: "Denk bijvoorbeeld aan de realitysoap Gewoon Jan Smit (2005) of het humoristische De Lama’s (2006). Alle goed bekeken programma's, maar relatief bescheiden tegenover grote kijkcijferkanonnen."

Kijker heeft altijd gelijk
De kijker heeft volgens De Goeij altijd gelijk: "Er bestaan natuurlijk andere mooie tv-prijzen in Nederland, maar de Gouden Televizier-Ring is de prijs van de kijker. Dat wil zeggen dat het tv-publiek stemt en het laatste woord heeft. VI weet duidelijk de eigen kijkers in het hart te raken. Het zijn fans, die er veel voor over hebben om hun helden naar de overwinning te stemmen. VI is dus een fantastische winnaar."

Voor de hoofdredacteur kwam het niet als een verrassing dat VI de ring won: "Ook in de eerste internetronde van de verkiezing deed het voetbalprogramma het extreem goed. We zagen dat VI al vanaf het begin een toppositie innam. Uiteindelijk scoorde het praatprogramma in deze ronde ook het beste van de drie genomineerde."

Derksen, Genee en Van der Veer in P&W
Maandagavond schuiven de VI-heren Wilfred Genee en Johan Derksen samen met tv-kenner Bert van der Veer aan in het VARA-praatprogramma Pauw & Witteman​ om te praten over het winnen van de Gouden Televizier-Ring.


Televizier: Voetbal International terechte winnaar