Overvaller gedood door bejaarde

De 16-jarige Ilyas El-Hassami is zondag in Borgerhout (België) door zijn bejaarde slachtoffer doodgestoken. De jongen dacht waarschijnlijk samen met een kornuit een gemakkelijk doelwit uitgezocht te hebben door een bejaard echtpaar te overvallen, maar dit ging bepaald niet zoals hij gedacht had.

De 84-jarige Roger Verheyen stond 's middags plots oog in oog met zijn belager die met een schroevendraaier dreigde en geld eiste. De bejaarde Roger had daar andere ideeën over, pakte een mes en stak de inbreker in zijn keel. Bloedend vluchtte de overvaller de straat op alwaar hij aan zijn verwondingen overleed.

De krasse bejaarde is niet door de Belgische politie aangehouden, omdat hij uit zelfverdediging gehandeld zou hebben. Het zou, volgens Het Laatste Nieuws, al de vijfde keer dit jaar zijn dat het echtpaar overvallen is.

Uit protest tegen deze beslissing togen woedende allochtone jongeren uit de wijk zondagavond de straat op. De bejaarde man (84) en vrouw (82) moesten daarop door de politie in veiligheid worden gebracht.