Grote woede over Televizier-winst VI

De media-elite in Hilversum heeft wederom verontwaardigd gereageerd op het winnen van de Gouden Televizier-Ring 2011 door Voetbal International (VI). Tv-kenner Bert van der Veer haalde maandag op Radio 1 opnieuw uit naar de RTL 7-talkshow.

Van der Veer: Internethooligans
Van der Veer: "Uiteindelijk zijn die internethooligans lekker op Voetbal International gaan stemmen. Het was een soort geintje denk ik." Wat de tv-kenner beweert is feitelijk al onjuist, want bij de internetstemmen was Wie is de Mol juist het meest populaire programma. De winst van VI was dus te danken aan andere kanalen zoals sms.

Van der Veer vindt dat The Voice of Holland meer recht had op de prijs, omdat het talentenjachtprogramma met 3,5 miljoen kijkers meer 'van het volk' zou zijn. Tussen alle andere Gouden Televizier-Ring-winnaars uit de historie hoort VI niet thuis, aldus de tv-goeroe. Hij vindt dat de stemming anders moet, bijvoorbeeld door een vakjury erbij te halen die de nominaties kiest. Van der Veer vindt dat de Televizier-Ring nu failliet is.

Linda: Enorme domper
Linda de Mol heeft het ook gehad met VI. Ze zei dat de zege van de talkshow 'een enorme domper voor de feestvreugde' was, want ze vond dat The Voice of Holland van haar broer John de Mol natuurlijk had moeten winnen.

Bouwman: Verbijsterd
Mies Bouwman zegt maandag tegenover het AD dat ze verbijsterd was toen zij in het Carré de Gouden Televizier-Ring aan VI moest uitreiken. Zo verbazingwekkend dat de 81-jarige televisie-icoon 'de heren van de organisatie' na afloop aanraadde 'eens goed na te denken' over de volgende editie van de prijzenshow.

"Die sms-stemming is natuurlijk een modern fenomeen, maar of het werkt is de vraag. Ik zou zeggen: ga met elkaar om de tafel en zorg dat er volgend jaar weer een voor iedereen begrijpelijke winnaar komt", zegt de 81-jarige oud-presentatrice.

Derksen, Genee en Van der Veer in P&W
Maandagavond schuiven de VI-heren Wilfred Genee en Johan Derksen samen met Van der Veer aan in het VARA-praatprogramma Pauw & Witteman. Derksen noemde Van der Veer zondag in het RTL 4-programma Life 4 You net 'een verliezer die een liter azijn had opgedronken'.

Genee verklaarde dat hij alleen van John de Mol een blije sms heeft gehad, 'terwijl de rest van het Carré na de uitslag meteen teleurgesteld leegliep'.


Grote woede over Televizier-winst Voetbal International