El Ahmadi: "Nieuwe start gemaakt"

Karim El Ahmadi is begonnen aan een tweede leven bij Feyenoord. Zondag was hij een van de uitblinkers tijdens de Klassieker op bezoek bij Ajax.

"Je kunt wel stellen dat ik een nieuwe start heb gemaakt", aldus de Feyenoord-middenvelder tegen NUsport. "Ik ben dit seizoen begonnen om met Feyenoord hoog te eindigen, mezelf te ontwikkelen en te laten zien dat ik nog altijd tot de beste middenvelders van Nederland behoor. Tot nu toe ben ik tevreden over hoe het gaat. Maar het kan altijd beter."

Afgelopen zomer leek een vertrek nog in de maak. "Het is heel simpel. Als je geen vertrouwen van de club krijgt, wil je weg. En als je wel het vertrouwen krijgt, wil je blijven. Technisch directeur Martin van Geel en Ronald Koeman hebben na hun komst meteen hun vertrouwen in mij uitgesproken. Dat is voor mij het belangrijkste."

El Ahmadi was tevreden met het 1-1 gelijkspel bij Ajax. "Na die gelijkmaker voetbalden we niet meer zo rustig als daarvoor. Daardoor maakten we het onszelf moeilijk. Ik denk dat we uiteindelijk tevreden moeten zijn met het gelijkspel, al had ik hier natuurlijk liever met drie punten gestaan."