Politie schiet bij achtervolging over A27

Bij een achtervolging over de A27 tussen Nieuwegein en Utrecht heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag schoten gelost. Ook is een helikopter ingezet, meldt de politie.

De achtervolging begon toen een auto met Frans kenteken bij een routinecontrole bij Nieuwegein wegscheurde. De achtervolging ging heen en weer tussen Gorinchem en Utrecht. De auto reed volgens de NOS een paar keer in op een politieauto. Ook zou een pakketje uit het raam zijn gegooid.

Rond 04.30 uur probeerde de bestuurder bij knooppunt Everdingen vanaf de A27 de A2 richting Den Bosch op te sturen. Hij verloor volgens de Verkeersinformatiedienst de macht over het stuur en crashte op de verbindingsweg. Twee verdachten zijn aangehouden. De weg bleef voor het politieonderzoek tot 07.30 uur volledig afgesloten.

Een woordvoerder van het KLPD wil niet op de zaak ingaan. Omdat door de politie is geschoten, onderzoekt de politie Utrecht of de schoten hadden mogen worden gelost. "Alles wat ik zeg, kan het onderzoek schaden", zegt de woordvoerder.