Texturekwaliteit Battlefield 3 erg verschillend

Battlefield 3 komt dinsdag uit in de Verenigde Staten en dat is te merken. Velen hebben al hun hand kunnen leggen op een exemplaar van de game en zetten het hele internet vol met hun meningen. Eén van de meest besproken dingen is toch wel het verschil in de kwaliteit van textures. Er zijn al meerdere screenshots van dezelfde scene op Xbox en pc opgedoken, en het verschil is reusachtig.

De Xbox-versie van de game biedt je de mogelijkheid om een bestand van 1,5GB te installeren op je harde schijf. Dit zorgt ervoor dat de textures een hogere resolutie krijgen. Aan de hand van de onderstaande screenshots blijkt dat dit zeker de moeite waard is. Klik op de foto's voor een grotere versie.

Gebruiker Shonadem25 zette onderstaande foto op Reddit: boven de pc-versie van de game en onder de Xbox-versie. Let er wel op dat bij de onderste screenshot het optionele texturepack NIET is geïnstalleerd.

Een andere Redditor, xxgrplayer, liet ons onderstaande foto zien. Hier is ook het verschil te zien tussen de 360-versie mét en zonder texturepack. Let vooral eens op de vingers van de man in de pc- en Xbox-versie.

Als laatste liet gebruiker Teufelshunden ons op het EA-forum onderstaande foto's zien. Boven de Xbox-versie zonder texturepack, onder de versie met het texturepack geïnstalleerd.