Havenzanger Henk Pleket gestorven

Havenzanger Henk Pleket is zondagochtend overleden. Pleket stierf in zijn woonplaats Apeldoorn, meldt Omroep Gelderland. De zanger stierf op 75-jarige leeftijd thuis in het bijzijn van zijn vrouw en zoon.

Pleket was al lange tijd ziek, in 2009 werd kanker bij hem geconstateerd. De Havenzanger werd geopereerd aan tumoren in zijn hoofd en had uitzaaiingen in zijn darmen, longen en lever. In augustus werd Pleket geopereerd aan kanker in zijn borst, waarna hij te zwak was om verdere behandelingen te ondergaan.

Hoewel Pleket in augustus te horen kreeg dat hij niet lang meer had, gaf hij de hoop niet op. "Hij roept: over vijf maanden kun je mij weer boeken", vertelde Plekets zoon Aernout in september aan De Telegraaf. "Al is dat zeer waarschijnlijk op een hemels podium", voegde Aernout daar zelf aan toe.

Pleket maakte vanaf eind jaren zeventig deel uit van De Havenzangers. De band scoorde hits als 's Nachts Na Tweeën en Daar Bij de Waterkant. Voor het album Ter Land Ter Zee en in 't Café ontving De Havenzangers een Edison. Pleket ging in 2007 solo als Havenzanger Henk Pleket. Pleket en zijn mede-Havenzanger Willem Mulder zijn sinds 2003 Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.