MotoGP-coureur Simoncelli (24) overlijdt na crash

De MotoGP-race in Maleisië is stilgelegd na een zware crash van Marco Simoncelli. De Italiaan kwam in de tweede ronde ten val en werd direct hierna geraakt door Colin Edwards en Valentino Rossi. Bij het incident vloog de helm van Simoncelli af die daarna roerloos op het asfalt bleef liggen.

Simoncelli was voor plaats vier in gevecht met Alvaro Bautista toen de voorzijde van zijn Gresini Honda weggleed en hij met zijn motor over het asfalt stuiterde. Hierbij kwam hij voor de wielen van Edwards terecht. De Amerikaan kon de Italiaan niet meer ontwijken en reed tegen hem aan. Daarna kwamen beiden voor de motor van Valentino Rossi terecht die hen niet meer kon ontwijken.

De organisatie legde de race meteen stil, waarna Simoncelli naar het medisch centrum kon worden gebracht. Omdat de eerste berichten luiden dat de Italiaan in kritieke toestand verkeert is besloten de race niet meer te hervatten. Bij de crash zou Edwards een schouder uit de kom hebben opgelopen.

Update 11.11 uur

De organisatie van de race in Maleisië heeft bekendgemaakt dat Simoncelli is overleden aan de verwondingen die hij bij de crash opliep. Hij zou in het medisch centrum nog even zijn bijgekomen, maar daarna het leven hebben gelaten. De Italiaan is slechts 24 jaar oud geworden.

Simoncelli was bezig aan een goed seizoen in de MotoGP met polepositions in Catalonië en Assen en podiumplaatsen in Brno en in Australië. Ook in de lagere klassen deed hij vooraan mee, wat in 2008 resulteerde in een titel in de 250cc.


De beelden van de crash