Stel achter gastouderbureau verdacht van misbruik

Een man en een vrouw die een gastouderbureau in Hendrik Ido Ambacht runnen, worden ervan verdacht de 7-jarige dochter van de vrouw te hebben misbruikt. Het meisje werd door de 44-jarige man, de stiefvader van het kind, verkracht. De 42-jarige moeder zou hiervan foto's hebben gemaakt, die het tweetal ook verspreidde.

Het kind zou van januari vorig jaar tot en met medio juli dit jaar zijn misbruikt. De man en vrouw moeten volgende week donderdag voor de rechtbank in Dordrecht verschijnen. De man, Siegbert van C., is de directeur van gastouderbureau Kitsopvang. Louise D. staat geregistreerd als de contactpersoon.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat het er vooralsnog niet op lijkt dat er via het gastouderbureau kinderen zijn misbruikt. "Ze werkten zelf niet met kinderen, maar bemiddelden slechts in opvang. Het lijkt erop dat alleen sprake is van misbruik in de huiselijke sfeer." Het onderzoek is echter nog niet volledig afgerond.

Het bureau bood diensten aan in Papendrecht, Zwijndrecht, Dordrecht, Hendrik Ido Ambacht en Rotterdam. Een woordvoerder van de GGD Zuid-Holland Zuid kon vrijdagmiddag niet vertellen of het gastouderbureau nog steeds actief is. De website en het twitteraccount van Kitsopvang zijn niet meer actief.

In reacties op Marktplaats en Hyves krijgt het bureau negatieve beoordelingen. Zo wordt gemeld dat het bureau zich niet aan de afspraken zou houden, niet goed bereikbaar zou zijn en slecht omgaat met het uitbetalen van de opvanguren.