David Guetta beste dj van de wereld

David Guetta uit Frankrijk is gekozen tot beste dj van de wereld tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Hij eindigde bovenaan in de DJ MAG top 100. Dat werd in de nacht van donderdag op vrijdag bekend tijdens de awardshow in de Passenger Terminal Amsterdam.

Helaas voor Armin van Buuren, die de afgelopen 4 jaar bovenaan stond in de wereldwijd toonaangevende lijst, wist hij zijn toppositie niet te behouden en zakte naar de tweede plaats. Andere Nederlandse dj's in de top 10 zijn Tiësto (3) en Afrojack (7).

Fedde Le Grand (14), Sander van Doorn (16) en Ferry Corsten (18) vonden zichzelf terug in de toptwintig. Opvallende nieuwe binnenkomer was de Nederlander Hardwell. Vanuit het niets kwam de jonge dj dit jaar op de 24ste plek terecht. Chuckie eindigde op plaats 32.

Maar liefst 600.000 danceliefhebbers vanuit de hele wereld hebben hun stem uitgebracht voor de dj-ranglijst. De volledige lijst staat op de website djmag.com.

De awardshow van het Britse DJ Magazine vond dit jaar voor het eerst plaats in Amsterdam, vanwege het belang van ADE en de Nederlandse dancescene. Voorheen gebeurde dat in Londen. In de Passenger Terminal Amsterdam traden naast David Guetta en Armin van Buuren ook andere bekende namen op als Fedde Le Grand en Markus Schulz.

ADE is uitgegroeid tot 's werelds meest toonaangevende conferentie over elektronische muziek en het grootste clubfestival ter wereld. Het dance-evenement verwelkomt deze week ruim 3000 conferentie- en 130.000 festivalbezoekers uit tientallen landen. Ruim 700 dj's treden op tijdens het vier dagen durende programma. Het Amsterdam Dance Event duurt nog tot en met zaterdag.

David Guetta beste dj van de wereld
David Guetta beste dj van de wereld (Foto: ANP)