Team Lotus zoekt plaats voor KERS op bolide

Team Lotus wil volgend Formule 1-seizoen gaan racen met het Kinetic Energy Recovery System op de bolides. Lastigste probleem voor de Maleisisch/Britse renstal is het vinden van een geschikte plaats voor het systeem, omdat het de balans van de auto niet aan mag tasten en goed moet presteren onder alle omstandigheden.

Team Lotus gebruikt het systeem dat ontwikkeld is door Red Bull en Renault. De renstal gebruikt motoren van het Franse merk en neemt verder onder meer versnellingsbakken van Red Bull af. "We willen KERS natuurlijk zo efficiënt mogelijk gebruiken, dus het is belangrijk om het goed in het ontwerp van de bolide te integreren en te bepalen waar in de auto we het systeem het best kunnen inbouwen," zei engineeringbaas Jody Egginton tegen Motorsport-Total.

Om volgend jaar beter beslagen ten ijs te komen test Team Lotus net als andere teams alvast nieuwe delen voor 2012. "Op de vrijdagen gebruiken we af en toe al wat kleine onderdelen voor volgend jaar. Dit zijn geen dingen die ons een grote stap vooruit opleveren, maar we leren er veel van en besparen er tijd mee voor de winterperiode."