'Oh Oh Cherso uitgemolken concept'

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller heeft het helemaal gehad met het RTL 5-programma Oh Oh Cherso en het genre 'losbol-tv'. "Uitmelken is ook een vak. Bij RTL 5 zijn ze er erg goed in", bekritiseert hij.

De Telegraaf-journalist is teleurgesteld: "De sterren van Oh Oh Cherso werden in slechts één jaar tijd zo uitgemolken dat ze zichzelf niet meer zijn. We zien nu Sterretje verklaren dat hij het nooit doet op de eerste date. En dat uit de mond van de man die het begrip 'daggeren' introduceerde."

Toch speelt RTL 5 het volgens Peereboom Voller best slim, want de zender snapt goed dat het concept niet eeuwig mee kan: "In de wetenschap dat deze proleten met sterstatus snel zouden opbranden, programmeerde de zender meteen eenzelfde soort programma: De Villa, waarin nog meer losgeslagen jongeren werden losgelaten op de kijker."

De reality-programma's gaan steeds een stukje verder. "In De Villa gaat het er inmiddels heftiger aan toe dan in Chersonissos. Nog is het niet genoeg. Over twee weken worden Oh Oh Cherso en De Villa ingeruild voor de New Chicks. Vijf Brabantse meiden op zoek naar de 'liefde'", aldus de tv-recensent.

De televisiegoeroe houdt zijn hart vast: "Tip: bekijk alleen het promotiefilmpje voor New Chicks, waarin één van hen meteen maar 'alle piemels' claimt. Daarmee is het hele verhaal van deze nieuwe natuurserie eigenlijk in één keer samengevat. En laat de rest maar zitten."