Verstappen wil weer gaan racen

Jos Verstappen denkt eraan om weer te gaan racen. Dit liet de voormalig Formule 1-coureur weten in zijn column voor De Telegraaf. De 39-jarige Verstappen, die de afgelopen jaren veel tijd heeft gestoken in de carrière van zijn zoon Max, denkt aan de DTM, Le Mans en Dakar als mogelijke opties voor zijn rentree.

"Om maar direct met de deur in huis te vallen: ik ben van plan om zelf weer te gaan racen", schreef Verstappen in De Telegraaf. Na zijn Formule 1-carrière was de Nederlander ook nog actief in de A1 Grand Prix en Le Mans Series.

"Na mijn demonstratie van afgelopen zomer in de Tyrrell F1-bolide op Circuit Park Zandvoort is het toch opnieuw gaan kriebelen. Daarom ben ik nu verschillende opties aan het bekijken. Er moet in elk geval snelheid inzitten en ik wil alleen uitkomen in een professionele klasse."

"DTM is mooi, maar dat geldt ook voor Le Mans, Dakar en het GT1-kampioenschap. Ik wil de adrenaline en spanning zelf weer beleven. Qua leeftijd moet het nog makkelijk kunnen. Ik ben pas 39, terwijl Michael Schumacher op z'n 42e nog in de Formule 1 rijdt", vervolgde Verstappen, die in december meedoet aan de Race of Champions in Düsseldorf.