FA wil getuigen horen in zaak-Suárez

Luis Suárez heeft nog altijd een kans om geschorst te worden voor zijn mogelijke racistische uitlatingen aan het adres van Patrice Evra. De Uruguyaanse aanvaller van Liverpool zou afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Manchester United (1-1) de Fransman hebben uitgescholden.

Evra diende een aanklacht in bij de Engelse voetbalbond FA, dat nu meer bewijzen wil zien. De FA heeft inmiddels een onderzoek lopen naar de mogelijke racistische uitlatingen van Suárez. Deze week krijgt Evra bezoek van een delegatie van de Engelse voetbalbond. Zij willen meer bewijzen zien en zal de Fransman gaan ondervragen.

Voorlopig kan er geen zaak van worden gemaakt, omdat er onvoldoende bewijs is. Evra zal met getuigen moeten komen die daadwerkelijk de scheldpartij van Suárez hebben gehoord. Pas dan kan de FA er een zaak van maken. Vooralsnog heeft de FA geen medelijden met Evra.

De verdediger liet eerder al weten dat de FA liplezers moet inzetten, omdat de beledigingen duidelijk te zien zijn op televisie. De bond ziet dit echter niet zitten en is tevens van mening dat Evra in de wedstrijd de arbiter moest inlichten over de woorden van Suárez.

Na afloop van de wedstrijd ging Evra alsnog op bezoek bij scheidsrechter Andre Marriner. De arbiter hoorde ook het verhaal van Suárez aan, die ontkende, en deed vervolgens geen melding van het incident.