'T. Dekker keert terug in World Tour'

Thomas Dekker heeft een goede kans om terug te keren op het hoogste niveau. Garmin-Cervélo zou plaats hebben voor de Nederlander, die onlangs terugkeerde van een schorsing wegens het gebruik van doping.

Martijn Berkhout, manager van Dekker, liet weten dat het er goed uitziet voor zijn renner: "Het doel is altijd geweest: terugkeren in een World Tour-ploeg. Dat doel staat nog steeds en is nog altijd heel reëel."

Afgelopen zomer maakte Dekker zijn rentree in het profpeloton bij Chipotle Development Team, het opleidingsteam van Garmin-Cervélo. Onze landgenoot reed in eerste instantie voornamelijk kleine wedstrijden in België. Samen met Johan Vansummeren wist hij de koppeltijdrit Duo Normand te winnen.

Garmin-manager Jonathan Vaugthers zou onder de indruk zijn van Dekker, maar vreest voor de reacties van andere renners als hij hem vastlegt voor de hoofdploeg. De inmiddels 27-jarige Dekker werd in 2007 betrapt op het gebruik van doping. Tussen juli 2009 en juli 2011 zat hij een schorsing uit. Drie maanden geleden maakte hij zijn terugkeer in het peloton.