Relschoppers voetbalderby snel voor de rechter

Acht verdachten die zondag zijn aangehouden bij ongeregeldheden rond de wedstrijd NEC - Vitesse, moeten zich op 15 november voor de politierechter verantwoorden. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Arnhem woensdag laten weten.

Na afloop van de wedstrijd in Nijmegen wilde een grote groep NEC-supporters de confrontatie aangaan met Arnhemse fans uit frustratie over de met 1-0 verloren derby, waarin drie rode kaarten vielen. Ze gooiden met stenen, dranghekken en takken en sloegen met stokken. Vijf politiemensen raakten gewond.

In totaal werden twaalf mensen aangehouden. De acht die op 15 november voor de politierechter moeten verschijnen, worden verdacht van openlijk geweld. Twee verdachten werden aangehouden wegens het afsteken van vuurwerk. Justitie moet hun zaken nog beoordelen. Dat geldt ook voor de zaak van een 66-jarige man uit Nijmegen die werd aangehouden voor het niet voldoen aan een ambtelijk bevel. Een 14-jarige jongen werd eerder al vrijgelaten. Het OM kondigt alvast aan hogere straffen te eisen omdat sprake is van geweld tegen de politie en omdat het geweld voetbalgerelateerd is.