Ophef over LuckyTV-filmpje Beatrix

Een filmpje aan het einde van het VARA tv-programma De Wereld Draait Door (DWDD), waarin de dood van koningin Beatrix op satirische wijze wordt ontkend, is bij veel Nederlanders in slechte aarde gevallen.

Een slechte grap, zegt de één op Twitter. Een ander sneert op de berichtensite: Nee, ze is niet dood, het was een zieke grap van LuckyTV. In het filmpje in het programmaonderdeel LuckyTV wordt bericht over de dood van Beatrix die 'geenszins' zou hebben plaatsgevonden.

Update 23.36 uur - Reactie DWDD en LuckyTV-maker
De maker van het filmpje, programmamaker Sander van de Pavert, zei woensdagavond het filmpje te hebben gemaakt in reactie op koppen in de kranten van woensdag met de strekking: Beatrix geen hersenbloeding. Die koppen ontstonden naar aanleiding van een twitterbericht van SBS Shownieuws, waarin per abuis 'hersenbloeding Beatrix' werd getwitterd.

"Het gaat mij eigenlijk niet eens zozeer om Beatrix", aldus Van de Pavert. "Maar meer om de manier waarop media omgaan met dit soort nieuws. Het meest komische is dat het nieuws is dat iets níet is gebeurd. Dat vergroot ik uit."

Dieuwke Wynia, eindredacteur van DWDD, zei te veronderstellen dat vrijwel iedere kijker weet dat er aan het einde van het programma een zogenoemde Lucky uitgezonden wordt en geen echt nieuwsbericht. 


Ophef over LuckyTV-filmpje Beatrix