Daxbacher lovend over spel AZ

AZ speelt morgenavond in het kader van de groepsfase van de Europa League tegen Austria Wien. De trainer van de Oostenrijkers, Karl Daxbacher, sprak tijdens een persconferentie lovende woorden over het spel van de Alkmaarder formatie.

"Ajax, PSV en Feyenoord hebben de grootste namen, maar AZ speelt het voetbal zoals wij in Oostenrijk van Nederlandse clubs gewend zijn", aldus Daxbacher. "Ze spelen met een jonge ploeg aanvallend, verzorgd en gedurfd voetbal. AZ is in goede vorm. Kort gezegd: AZ speelt het beste voetbal van Nederland. Maar net als in Malmö kunnen wij in Alkmaar hopelijk voor de punten gaan. Het wordt een mooi duel."

Ook Nacer Barazite, sterspeler van Austria Wien, kijkt reikhalzend uit naar het treffen met AZ. "Een uitwedstrijd tegen AZ is een geweldige ervaring. Of ze bang voor mij zullen zijn? Nee, dat denk ik niet. AZ zal zich op elf spelers focussen. Maar ik hoop wel dat ze bang voor me zijn," liet hij weten.

Daarnaast is Barazite van mening dat AZ er, ondanks het verlies van een aantal sterspelers, op vooruit is gegaan. "AZ heeft veel sterspelers verloren, maar al die transfers heeft de club niet gedeerd. Ze voetballen nu zelfs beter dan vorig jaar. Of ik AZ regelmatig zie spelen? Nee, ik kan die zenders niet ontvangen in Wenen."