Rutten kiest voor Tamata

Abel Tamata kan in de komende weken rekenen op een basisplaats bij PSV. De trainer van de Eindhovenaren, Fred Rutten, heeft vandaag laten weten dat de getalenteerde verdediger de vrijgekomen positie van de geblesseerde Erik Pieters gaat opvullen.

Pieters liep afgelopen weekend een zogenaamde vermoeidheidsbreuk in een middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet op. Hierdoor staat de verdediger van PSV minimaal tot de winterstop buitenspel. Volgens Rutten is Tamata een prima vervanger. "Tamata is getalenteerd en weet wat er gevraagd wordt."

Tamata beleefde vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van PSV en deed dit seizoen ook al zeven keer mee. De keuze van Rutten is waarschijnlijk wel een tegenvaller voor Timothy Derijck. De van ADO Den Haag overgekomen verdediger zit al een aantal weken op de bank.

Door het wegvallen van Pieters bestond de mogelijkheid dat Wilfred Bouma naar de linkerzijde van het veld zou verhuizen, waardoor er voor Derijck een plekje centraal in de verdediging vrij kwam. De oefenmeester van de ploeg uit de Lichtstad nam echter een ander besluit, wat dus positief uit zal pakken voor Tamata.