Roofdieren ontsnapt uit wildpark VS

Uit een particulier wildpark in het stadje Zanesville, in de Amerikaanse staat Ohio, zijn tientallen exotische dieren, waaronder een onbekend aantal roofdieren, ontsnapt. De eigenaar van het wildpark werd door de politie dood aangetroffen en alle kooien bleken te zijn opengezet. Dit heeft sheriff Matt Lutz op een persconferentie bekendgemaakt.

Lutz zei dat zijn mensen de jacht hebben geopend op de ontsnapte dieren. Zo'n 25 dieren, waaronder beren en wolven, zijn al door de politie doodgeschoten. In het wildpark zaten niet alleen beren en wolven, maar ook giraffes, kamelen, jachtluipaarden, leeuwen en tijgers.

De politie heeft de inwoners van Zanesville dringend aangeraden thuis te blijven. De plaatselijke scholen houden uit voorzorg hun deuren gesloten. Voor zover bekend hebben zich nog geen confrontaties tussen burgers en wilde dieren voorgedaan.

Over hoe en waaraan de eigenaar van het wildpark is overleden wilde de politie niet speculeren. Sheriff Lutz zei wel dat bij diens dode lichaam een aantal roofdieren werd aangetroffen. Deze dieren werden meteen afgeschoten, aldus Lutz.