Uitzending overval Brinks levert tachtig tips op

Een uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond over de gewelddadige overval op geldtransportbedrijf Brinks heeft tachtig tips opgeleverd. Dat meldt de Amsterdamse politie. In het programma werd een reconstructie getoond van de overval en de daaropvolgende achtervolging door de politie.

In de ochtend van 29 juni drongen vermoedelijk zes criminelen het geldtransportbedrijf Brinks in Amsterdam Zuidoost binnen. Waarschijnlijk deden zij dit met behulp van explosieven. Ze gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Toen de politie ter plaatse kwam, gingen de criminelen er in twee auto's vandoor. Er volgende een lange achtervolging over de A2 naar het zuiden. Een van de vluchtauto's crashte. Na het ongeval bedreigden de overvallers een andere automobilist en gingen er met zijn auto vandoor, vermoedelijk richting België.

De overval zat al eerder in Opsporing Verzocht, toen kwamen er 45 tips binnen. De gouden tip zat daar niet tussen. In de nieuwe uitzending werd onder meer informatie gevraagd over de handschoenen en de tassen van de overvallers.