Google toont Android 4.0

Google heeft Android 4.0, ook wel Ice Cream Sandwich genoemd, officieel aangekondigd en getoond. Dit gebeurde in Hong Kong tijdens een persconferentie. Eén van de belangrijkste toevoegingen is de NFC-functionaliteit die we al zagen bij bijvoorbeeld Nokia.

Naast de NFC-mogelijkheden (genaamd Android Beam) zijn er ook Face Unlock (haal je telefoon uit vergrendeling met gezichtsherkenning), offline Gmail-features, een betere camera-interface en een nieuwe look. Eén van de eerste telefoons die met Android 4.0 geleverd gaat worden is de Samsung Galaxy Nexus met 4.65 inch-scherm.

De Galaxy Nexus wordt in november verwacht in Amerika en andere gebieden volgen snel daarna. In de maanden daarna verschijnen er meer telefoons met de nieuwe Android-versie. Telefoons die nu Android draaien (vanaf 2.3) zijn theoretisch allemaal te upgraden naar 4.0.

Van HTC, naast Samsung een tweede grote Android-aanhanger, is nog niet bekend wat ze gaan doen. HTC heeft een flink grote eigen interface (Sense) en men kijkt op dit moment naar de mogelijkheden met betrekking tot het integreren van deze interface met Android 4.0.

Android Android

Android Android