The Stone Roses weer bij elkaar

The Stone Roses komt weer bij elkaar. Dat heeft de Britse band dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie, schrijft de Britse zender BBC. The Stone Roses ging in 1996 na dertien jaar uit elkaar.

Tijdens de persconferentie waren alle bandleden aanwezig die in de jaren tachtig en negentig verschillende hits scoorden. Ian Brown, John Squire, Gary Mounfield en Alan Wren staan 29 en 30 juni in Manchester op het podium, voordat hun wereldtoer van start gaat.

The Stone Roses werd in 1983 opgericht in Manchester. De band brak zes jaar later door met het debuutalbum The Stone Roses. De tweede cd Second Coming werd in 1994 uitgebracht. She Bangs the Drums was vooral in hun thuisland Engeland een grote hit. Het nummer Fool's Gold scoorde ook in de rest van de wereld. De band Run DMC gebruikte muziek van dit nummer voor hun single What's It All About?

Nadat de band al verschillende leden zag komen en gaan, vertrok in 1996 ook medeoprichter John Squire. Hij stopte omdat de band volgens hem op sociaal en muzikaal vlak uit elkaar was gegroeid. Enkele maanden later hielden ook de overige bandleden het voor gezien.