Vliegende Hollander Efteling dicht door storing

Bezoekers van de Efteling hebben de eerste dagen van de herfstvakantie geen gebruik kunnen maken van De Vliegende Hollander. De attractie is sinds zaterdag dicht vanwege een storing. Een woordvoerder van het attractiepark in Kaatsheuvel bevestigt berichtgeving daarover op het weblog looopings.com.

Volgens de woordvoerder is sprake van een 'klein technisch probleem', dat weliswaar lastig te repareren is. "Het probleem zit onder water en we moeten de vaargeul leegpompen om er bij te kunnen. Als we dan willen testen moet het water er weer ingepompt worden, maar als het dan vervolgens nog niet werkt moet het water er weer uit. Dat duurt uren."

De combinatie van de achtbaan en een wildwaterbaan kampte na de opening in april 2007 met 'kinderziektes' en moest meerdere keren dicht voor reparatiewerkzaamheden. "Maar we zijn 365 dagen per jaar open, dus zo gek is het niet dat er soms storingen zijn. Honderd procent storingvrije attracties bestaan niet."

De zegsman verwacht dat de Vliegende Hollander, die zou zo'n twintig miljoen euro zou hebben gekost, later deze week weer opengaat.


Vliegende Hollander Efteling dicht door storing (Foto: Novum)