Moeder verzint soa bij rivale dochter

Een 53-jarige moeder uit Nieuw Zeeland staat deze week terecht in Queenstown voor het zich voordoen als een verpleegkundige en het zwart maken van een rivale van haar dochter.

Afgelopen mei belde de vrouw onder een valse naam naar twee prestigieuze scholen waar haar dochter ingeschreven stond voor toelating tot het volgende studiejaar. De vrouw wilde een rivale van haar dochter die ook in ingeschreven stond bij de scholen, St Hilda's Collegiate School en het Columba College, zwart maken door leugens over haar te vertellen. Hopende dat haar dochter eerder gekozen zou worden door de scholen.

De vrouw belde 's morgens met de directrice van St Hilda's en deed zich voor als 'Anne-Marie Thompson', werkzaam in een medische kliniek. Ze informeerde de directrice dat een van de meisjes op de lijst voor toelating tot de school, hulp nodig had bij de behandeling van een soa en noemde daarbij de naam van de rivale van haar dochter.

Dertig minuten later belde de vrouw naar de andere school en deed zichzelf weer voor als Anne-Marie die nu echter in het lokale ziekenhuis zou werken als verpleegkundige. Ze belde met Richelle Manson die bij de school over de toelating van nieuwe studenten gaat. Ze vertelde Manson dat ze graag een afspraak wilde maken voor het meisje, de rivale van haar dochter.

Aan het einde van de middag belde ze weer naar de school en vertelde een andere medewerker dat de concurrente van haar dochter een seksueel overdraagbare aandoening had en dat ze tevens een lesbische relatie met een ander meisje had.

Uiteraard vertrouwden de medewerkers van beide scholen het niet en gingen op onderzoek uit. Ze kwamen tot de ontdekking dat er helemaal geen Anne-Marie werkzaam is bij de medische instellingen waarna ze de politie waarschuwden.

Toen de 53-jarige moeder ondervraagd werd door de politie weigerde ze enig commentaar te geven op de beschuldigingen. De rechter vond het wel slim om een psychisch onderzoek uit te laten voeren bij de verdachte voordat de zaak zou beginnen. Als ze schuldig wordt bevonden kan de vrouw voor drie maanden de cel in gaan of krijgt ze een boete van 1200 euro.