Vincent T. wurgde buurvrouw omdat ze schreeuwde

De Nederlander Vincent T. beweert dat hij de keel van zijn 25-jarige buurvrouw in het Engelse Bristol twintig seconden lang dicht heeft geknepen, omdat ze niet ophield met schreeuwen. De twintig seconden waren volgens patholoog Russell Delaney lang genoeg om de vrouw, Joanna Yeates, het leven te kosten. Dat bleek maandag tijdens een zitting in de zaak tegen de Nederlander in Bristol.

T. heeft schuld bekend aan doodslag. Van moord is volgens hem echter geen sprake. T. heeft volgens de officier van justitie verklaard dat hij zijn arm om de rug van de vrouw sloeg. Yeates begon daarop te schreeuwen, waarna T. zijn hand op haar mond legde. Toen hij zijn hand weer van haar mond haalde, schreeuwde ze nog steeds. Daarop greep hij haar vast bij haar keel.

Eerder werd al bekend dat T. stelt geen vooropgezet plan te hebben gehad om Yeates te vermoorden. Daarom zou sprake zijn van doodslag, waar een lagere straf op staat dan op moord. Het proces tegen de Nederlander ging deze maand van start.

De 33-jarige verdachte werkt in Bath voor een bouwkundig bedrijf. Hij woonde samen met zijn vriendin in Bristol, naast Yeates. Het slachtoffer verdween 17 december na een kerstborrel met collega's. Haar lijk werd met Kerstmis gevonden onder de sneeuw langs een weg in Failand. Ze bleek te zijn gewurgd, volgens het Openbaar Ministerie in het appartementencomplex waar zij woonde.

T. werd in januari opgepakt. Hij zou Yeates 43 verwondingen hebben toegebracht, zo werd gedurende het proces al duidelijk.