Elton John vindt wereld kleiner na dood Liz Taylor

Elizabeth Taylor is zondag herdacht in Los Angeles. Colin Farrell, Michael Caine en Elton John waren onder de vierhonderd gasten. John zong het nummer Blue Eyes en zei de actrice zeer te missen. "Dat de wereld kleiner, leger, donkerder en eenzamer is geworden, is een understatement", sprak de zanger volgens het Amerikaanse tijdschrift People.

Farrell presenteerde de herdenkingsdienst in een theater in de Amerikaanse stad. Regisseur Mike Nickols sprak een videoboodschap in voor de herdenkingsdienst. Hij regisseerde de actrice in het drama Who's Afraid of Virginnia Woolf, waarmee Taylor haar tweede Oscar won.

De gasten werden gevraagd geld over te maken aan de Elizabeth Taylor Aids Foundation. Taylor stierf op 23 maart op 79-jarige leeftijd door hartfalen in het bijzijn van haar vier kinderen die ook bij de herdenkingsdienst aanwezig waren.

De juwelen en kledingstukken van de diva worden op haar verzoek in december in de Verenigde Staten geveild. Verwacht wordt dat de juwelen minstens dertig miljoen dollar opleveren. De opbrengst gaat ook naar haar aids-stichting.


Elton John vindt wereld kleiner na dood Liz Taylor (Foto: Novum)