Aaron Eckhart speelt Beach Boy Dennis Wilson

Aaron Eckhart gaat wijlen drummer Dennis Wilson spelen in de muzikale biografie The Drummer. Wilson werd vooral bekend met The Beach Boys maar had daarna een succesvolle solocarrière. Eckhart zal voor de film zelf enkele nummers uit Wilson's solorepertoire opnemen, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

De film belicht de laatste zes jaar van Wilsons leven, inclusief zijn jarenlange alcohol- en drugsverslaving. De drummer verdronk in 1983 op 39-jarige leeftijd toen hij in beschonken toestand ging duiken in de Marina del Rey nabij Los Angeles.

De regie is in handen van Randall Miller die eerder het drama Bottle Shock, over de opkomende wijnindustrie in Californië, maakte. Hij gaat de film samen met Eckhart en twee van Wilsons kinderen produceren. Dankzij hun medewerking hebben de filmmakers ook alle toegang tot Wilsons muziekopnames en mogen de nummers vrijelijk gebruikt worden.

Naar verluidt was Eckhart al maanden in onderhandeling voor de filmrol, die volgens Miller geen sinecure is. "Het is een erg veeleisende rol dus we zochten een groot acteur die ook nog eens kan zingen." Eckhart neemt enkele nummers op van Wilson's soloplaat Pacific Ocean Blue uit 1977.

"Veel mensen zullen iets nieuws ontdekken in deze film over Dennis", zegt Miller. "De meesten kennen zijn broer en frontman Brian, maar er zijn maar weinig mensen die Dennis' muziek kennen."

The Drummer moet volgend jaar in de bioscoop verschijnen.


Aaron Eckhart speelt Beach Boy Dennis Wilson (Foto: Novum)