Gedupeerden Pukkelpop krijgen consumptiebonnen

Festivalgangers die dit jaar de dupe zijn geworden van het noodweer op Pukkelpop krijgen drank- en eetbonnen voor toekomstige edities. Dat heeft de organisatie van het Belgische festival maandag bekendgemaakt. Ook maakt de organisatie duidelijk dat het festival terugkeert, volgend jaar vindt Pukkelpop op 16, 17 en 18 augustus plaats.

Het Pukkelpopdrama werd vorige maand door de Belgische overheid officieel als ramp erkend. Dat betekent dat de organisatie niet aansprakelijk is en geen beroep kan doen op een aansprakelijkheidsverzekering. Toch wil de organisatie de festivalbezoekers tegemoetkomen. "We voelen heel erg mee met al onze Pukkelpoppers die, net zoals wij, niet hebben kunnen genieten van een volwaardig festival", schrijft de organisatie maandag op de website.

Ticketeigenaars krijgen eet- en drinkbonnen voor de komende drie edities van Pukkelpop. Houders van een dagticket krijgen bonnen ter waarde van 75 euro, festivalgangers die voor drie dagen hadden betaald, krijgen 150 euro aan bonnen. Dat bedrag komt bij benadering overeen met de prijs van de gekochte tickets. Tickethouders kunnen ervoor kiezen geen gebruik te maken van de vergoeding en zo het Vlaamse festival te steunen.

De financiële gevolgen van het noodweer op 18 augustus, wat vijf levens kostte, zijn voor Pukkelpop enorm. "De gevolgen van deze beslissing zullen de komende jaren nog zwaar doorwegen op Pukkelpop, zowel op het festival als op haar organisatie", zegt de organisatie over de getroffen tegemoetkoming. "We kunnen jouw steun de volgende jaren heel hard gebruiken."