Twaalf jaar voor moord op luidruchtige buurvrouw

Een 40-jarige man uit Breukelen moet twaalf jaar de cel in omdat hij zijn 62-jarige bovenbuurvrouw met een hamer heeft vermoord. De man, die ontkent, had al langere tijd ruzie met zijn verstandelijk beperkte buurvrouw over de geluidsoverlast die zij zou veroorzaken. De rechtbank in Utrecht oordeelde maandag dat er voldoende bewijs is om Marcel S. te veroordelen.

Voorbijgangers vonden het slachtoffer vorig jaar oktober zwaargewond in de bosjes bij haar woning. Ze was met een hamer op haar hoofd geslagen en overleed twee dagen later.

Dezelfde voorbijgangers hadden kort daarvoor een man gezien die zich raar gedroeg. Ze volgden hem naar zijn woning, waar de 40-jarige man later werd aangehouden. In de woning werden een bloedspoor van het slachtoffer en een leiendakhamer aangetroffen.

De rechtbank denkt dat de man er bewust voor heeft gekozen zijn conflict met de buurvrouw te beëindigen door haar op gewelddadige en pijnlijke wijze te vermoorden. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.