Ferrari: "Toekomst FOTA in gevaar"

Het Formule 1-team Ferrari waarschuwt dat de toekomst van de Formula One Teams' Association in gevaar komt als er niet snel een akkoord wordt bereikt over Resource Restriction Agreement. Dat akkoord over de komende jaren zou halverwege volgende maand in Abu Dhabi bereikt moeten worden.

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali was afgelopen weekend betrokken bij de vergadering die de FOTA-leden in Zuid-Korea hadden. Hij is bezorgd over de toekomst van de FOTA. Hij vindt dat de teams elkaar te veel wantrouwen. Daarom is het voor hem van belang dat er in Abu Dhabi dan ook een akkoord over het RRA ligt.

"Als de uitkomst van de FOTA-vergadering is dat er echt wantrouwen is, waar is de FOTA dan nog voor? We weten waarom de FOTA opgezet is en nu moeten we begrijpen dat de FOTA nog steeds nodig is. Wat zijn de toekomstige doelen voor de FOTA en is er nog wel toekomst voor de FOTA? Dat moeten we op een constructieve en open manier bespreken. Dat moet in de komende weken gebeuren. In Abu Dhabi zal er voor de RRA een oplossing moeten zijn of niet," zei Domenicali.