De Bakker zakt fors op wereldranglijst

Thiemo de Bakker behoort niet meer tot de beste tweehonderd tennissers van de wereld. De 23-jarige Westlander moest vorige week in het Amerikaanse Tiburon opgeven in de eerste ronde van het challengertoernooi en zakt daardoor 33 plaatsen. De Bakker staat nu op de 224e positie van de wereldranglijst.

Robin Haase moest ook twee plaatsen inleveren en bezet de 42e positie. De Hagenaar is nog wel de hoogst genoteerde Nederlandse tennisser. Thomas Schoorel steeg een plek en is 125e, Igor Sijsling 146e en Jesse Huta Galung die acht plekken steeg, is nu de mondiale nummer 193.

In de top tien van de wereldranglijst nam Andy Murray de derde plaats over van Roger Federer. Het is voor het eerst sinds 23 juni 2003 dat de Zwitser niet in de top drie van de mondiale ranglijst staat.

Op de wereldranglijst voor vrouwen veranderde er weinig in de top tien. Marion Bartoli steeg door haar toernooizege in Osaka naar de negende plaats. Arantxa Rus blijft de beste Nederlandse, al daalt ze wel twee plaatsen van 81 naar 83. Michaëlla Krajicek (114e), Kiki Bertens (198e) en Bibiane Schoofs (199e) zijn de andere Nederlandse speelsters in de top tweehonderd.