Iran verwerpt beschuldiging moordcomplot VS

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft Amerikaanse beschuldigingen dat zijn land een moordaanslag op de Saudische ambassadeur in de Verenigde Staten beraamde weggewoven. Volgens het Iraanse persbureau IRNA acht Ahmadinejad de Iraniërs beschaafd genoeg om zich niet tot aanslagen te hoeven verlagen. De aantijging van Washington is 'weer zo'n Amerikaans scenario', aldus de Iraanse president.

Zaterdag deed Opperste Leider ayatollah Ali Khamenei de beschuldiging al af als 'absurd en hol'. Volgens het Iraanse ministerie van buitenlandse zaken ontbreekt elk bewijs voor de aanklacht en ontbeert die daarom 'juridische logica'. In een verklaring van zaterdag omschreef het ministerie de aantijging als 'samengesteld uit stellingen, giswerk en aannames van een stel drugssmokkelaars'.

Amerikaanse aanklagers maakten afgelopen week bekend twee mannen te hebben aangeklaagd. Zij zouden op bevel van Teheran drugscriminelen hebben geronseld om een aanslag op de Saudische ambassade in Washington te plegen en de ambassadeur te doden.


Iran verwerpt beschuldiging moordcomplot VS (Foto: Novum)