Synopsis van Taken 2 bekend

De synopsis van de film Taken 2 is vandaag officieel vrijgegeven. Dit blijkt uit een bericht op Total Film News.

Taken 2 volgt hoofdpersonage Bryan Mills, die na de gebeurtenissen van het eerste deel verder gaat met ontvoeringen en bedreigingen. De officiële synopsis zoals vrijgegeven legt meer uit over de achtergronden van Mills en de locatie van de volgende film.

Synopsis: Liam Neeson keert terug als Bryan Mills, de gepensioneerde CIA-agent die voor niets stopte om zijn ontvoerde dochter Kim van Albanese kidnappers te redden. Als de vader van een van de kidnappers wraak zweert, ontvoert hij Bryan en zijn vrouw tijdens een familievakantie in Istanbul. Bryan weet Kim te bereiken. Zij moet dezelfde geavanceerde politietechnieken gebruiken om haar ouders te bevrijden en de gijzelnemers een voor een uit te schakelen.

Naast Liam Neeson zien we Famke Janssen als Lenore Mills en Maggie Grace als dochter Kim. Olivier Megaton, bekend van de films The Transporter 3 en Colombiana, neemt de regie voor zijn rekening. Naar verwachting verschijnt Taken 2 op 5 oktober van 2012 in de Amerikaanse bioscopen. Wanneer de film in Nederland te zien is, is nog onbekend.