Wapens in woning vermissingszaak Spijkenisse

In de woning waarin spullen zijn gevonden die mogelijk meer licht kunnen werpen op de verdwijning van de 22-jarige Farida Zargar uit Spijkenisse, zijn ook wapens aangetroffen. De zoektocht van de politie in en om de woning in Spijkenisse is om 17.00 uur afgerond. Agenten stuitten onder meer op een kruisboog, een groot mes en een vuurwapen, meldt een politiewoordvoerder.

Ook werden onder meer fietsen en bromfietsen gevonden die van diefstal afkomstig zijn. Verder vermoedt de politie van verschillende andere aangetroffen goederen dat die eveneens gestolen zijn. Alles is meegenomen voor onderzoek.

Vrijdag werd bekend dat de politie in de woning spullen had gevonden die mogelijk tot nieuwe informatie in de vermissingszaak van Zargar leidt. Vier mensen werden aangehouden. Of zij te maken hebben met de verdwijning van de vermiste vrouw wordt nog onderzocht.

Zargar is al meer dan een jaar vermist. Ze verdween op 5 augustus 2010 nadat haar werkdag bij een transportbedrijf op industrieterrein de Halfweg in Spijkenisse erop zat. Daarna is ze alleen nog gezien bij het ABC-complex. Mogelijk is ze slachtoffer geworden van een misdrijf.

De politie kwam de spullen op het spoor toen zij donderdagavond omstreeks 22.30 uur op een melding van bedreiging met een vuurwapen afgingen. Bij aankomst sloegen twee verdachten op de vlucht. Een van hen, een 34-jarige man uit Spijkenisse, werd even later opgepakt op de Plataanlaan. De tweede werd gepakt in een woning aan de Venusstraat.

In de schuur van de woning bleken verschillende gestolen spullen van Farida te liggen. In de woning werden nog meer aanwijzingen gevonden die te maken kunnen hebben met haar verdwijning. De bewoners, een 46-jarige man en een 63-jarige vrouw, werden eveneens aangehouden.

De politie vond tot nu toe alleen de fiets en sleutelbos van Farida terug. Die spullen werden gevonden in het Mallebos, vlakbij Spijkenisse.