Rutten: "Niet tevreden over rendement"

PSV moest vanavond diep gaan om de drie punten in eigen huis te houden tegen FC Utrecht (1-0). Trainer Fred Rutten was dan ook niet te spreken over het optreden van zijn ploeg.

PSV kreeg in de eerste helft een handvol kansen, maar het vizier stond vooral bij Tim Matavz en Georginho Wijnaldum niet op scherp. Rutten is na afloop dan ook duidelijk. "Over het rendement ben ik niet tevreden. We waren af en toe onrustig en maakten soms niet de juiste keuze", zo laat hij weten aan de aanwezige media.

Pas twintig minuten voor tijd wisten de Eindhovenaren via Ola Toivonen de ban te breken. Rutten baalt dat het zo lang duurde. "We hadden na vijftien seconden al met 1-0 voor kunnen staan, dan was het veel makkelijker geworden." Dat werd het volgens Rutten na de openingstreffer pas.

"Na de 1-0 speelden we bevrijd. Als we de juiste keuzes hadden gemaakt, hadden we kunnen uitlopen naar 3-0 of 4-0." PSV staat momenteel op de tweede plaats achter AZ. De Eindhovenaren hebben, net als FC Twente, twintig punten.