Lintje voor Hans Dorrestijn

Cabaretier, tekstschrijver, zanger en schrijver Hans Dorrestijn is vrijdagavond benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede reikte hem de versierselen die bij de onderscheiding horen uit na afloop van zijn voorstelling Het buigen in theater Junushoff in Wageningen.

Dorrestijn (71) heeft de onderscheiding gekregen voor zijn hele oeuvre, waarmee hij 'het kleinkunst- en schrijflandschap van Nederland artistiek heeft verrijkt', aldus de gemeente Ede. De cabaretier, bekend om zijn somberheid, schreef ruim 35 boeken en 15 theaterprogramma's en maakte tien cd's. Daarnaast schreef hij heel veel teksten voor anderen, onder wie Herman van Veen, Jenny Arean en Adèle Bloemendaal. Samen met Willem Wilmink maakte hij onder meer de kinderprogramma's J.J. de Bom en de Stratemaker-op-Zeeshow.

Dorrestijn stopte in 2008 met theatervoorstellingen in grote zalen. Wel treedt hij nog regelmatig in kleinere gelegenheden op. De artiest kreeg in 2003 al een Gouden Harp voor zijn hele oeuvre.

Lintje voor Hans Dorrestijn
Lintje voor Hans Dorrestijn (Foto: ANP)