Teams willen 107-procentregel handhaven

De meerderheid van de Formule 1-teams zijn niet van plan om de huidige 107-procentregel in te wisselen voor een 110-procentregel. De regel geldt in het eerste deel van de kwalificatie om zo te langzame deelnemers uit de race te weren.

De deelnemers aan een F1-weekend moeten in het eerste deel van de kwalficatie een tijd rijden die binnen 107 procent is van de snelste tijd in Q1. Doet een coureur dit niet dan kan hij uitgesloten worden voor de race als de stewards besluiten hem alsnog niet toe te laten.

Volgens Autosport hebben enkele achterhoedeteams gevraagd om de regel op te rekken naar 110 procent, maar de meerderheid van de renstallen zijn dat net als FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting niet van plan. Ook het HRT van teambaas Colin Kolles dat dit jaar door de regel al eens niet mee mocht doen steunt de regel. "Het is een idee dat al vaker besproken is, maar wij als HRT zijn tevreden met de 107-procentregel en hebben er geen problemen mee," zei de Duitser die hiermee lijkt te melden dat het plan niet uit zijn kamp afkomstig is.