Woning met tonnen aan coke gevonden

In een woning in Vlaardingen is een zogenoemde cocaïnewasserette gevonden. In het huis werden drugs die verstopt zaten in kruiden teruggewonnen, om gereed te maken voor de verkoop. De politie pakte er woensdag vijf verdachten op. In het huis en in de woning van een van de verdachten werd 2600 gram coke gevonden.

Volgens het landelijk parket van het Openbaar Ministerie waren de drugs op professionele wijze opgelost in de kruiden. Met behulp van benzine en ammoniak kon de cocaïne uit de specerijen worden 'gewassen'. De gevonden drugs hebben een straatwaarde van enkele honderdduizenden euro's.

De hoofdverdachte is een 49-jarige Amsterdammer. De overige verdachten zijn drie broers van 26, 36 en 37 jaar en een man van 42 uit Almere. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of ze langer vastgehouden kunnen worden. Hoe veel drugs in de wasserette is behandeld, wordt nog onderzocht.

In de woonkamer van de drugswasserette werden grote bakken met benzine, ammoniak en kruiden gevonden. Twee kilo natte cocaïne was waarschijnlijk kort daarvoor teruggewonnen uit de kruiden. Er stonden verder jerrycans benzine en literflessen ammoniak. Er hing een sterke chemische lucht, waardoor rechercheurs mondkapjes moesten dragen.


Woning met tonnen aan coke gevonden (Foto: Novum)