Toyota keert terug op Le Mans

Toyota heeft vandaag bekendgemaakt dat het volgend jaar weer deel zal gaan nemen aan langeafstandsraces, inclusief de 24 uur van Le Mans. De Japanners zullen dit doen met een hybride benzine-auto die in de LMP1-klasse uit zal gaan komen.

Het is niet voor het eerst dat Toyota deel zal gaan nemen in Le Mans. De laatste keer was in 1999, waarna de stekker uit het project werd getrokken en ingezet werd op de Formule 1. Voor de auto van volgend seizoen wordt er gebruik gemaakt van de in Japan ontwikkelde hybride aandrijflijn en een door het raceteam in Keulen ontworpen chassis.

Toyota is het tweede team dat op Le Mans meedoet met een hybride. Jan Lammers was dit jaar met zijn inschrijving van een hybride auto nog niet succesvol. In andere langeafstandsraces rijden sinds vorig jaar de Porsches 911 GT3 Hybryd rond die mede dankzij het door Williams ontworpen Kinetic Energy Recovery System in hun klasse regelmatig succes boeken. Voor een Porsche in de LMP1-klasse op Le Mans moet nog gewacht worden tot 2014.