Seizoen Superleague Formula abrupt ten einde

Aan het seizoen in de Superleague Formula is vandaag abrupt een einde gekomen nadat de organisatie van de autosportklasse bekendmaakte dat de nog resterende Aziatische races geschrapt zijn. Hierdoor is Team Australië winnaar geworden van het uitgeklede seizoen 2011.

De Superleague Formula had voor dit seizoen grootse plannen om allerlei continenten aan te doen en er een volwaardige kalender van te maken. Uiteindelijk zijn alleen de races in Assen en op Zolder nu doorgegaan. Er werden wedstrijden in Brazilië, Rusland en Nieuw-Zeeland van de kalender gehaald en vandaag werd bekend dat er ook niet in China geracet zal gaan worden omdat de organisaties in Beijing en in Shanghai de zaken niet in orde hebben.

Ook stond er op 12 en 13 november nog een wedstrijd in Zuid-Korea op de kalender, maar deze is geschrapt, omdat de andere wedstrijden niet doorgaan. "Net als iedereen ben ik gefrustreerd dat we Azië dit jaar niet bezoeken, maar ik kan de fans verzekeren dat de plannen voor een aanzienlijk beter pakket in 2012 al in een vergevorderd stadium zijn," zei Superleague Formula-directeur Robin Webb die beterschap belooft.