Opnamestop om schurft in ziekenhuis Bergen op Zoom

Het Lievensberg-ziekenhuis in Bergen op Zoom heeft onlangs een patiënt opgenomen die een besmettelijke vorm van schurft bleek te hebben. Daarom is voor de geriatrische verpleegafdeling tijdelijk een opnamestop ingesteld. Het ziekenhuis heeft maatregelen getroffen om besmetting te voorkomen.

De besmette patiënt wordt in isolatie verder verpleegd en de afdeling is grondig schoongemaakt. De kans dat andere patiënten besmet zijn geraakt is klein, meldt het ziekenhuis donderdag op zijn website.

Patiënten die tegelijk met de besmette patiënt opgenomen zijn geweest worden preventief met pillen behandeld en wordt aangeraden thuis hun kleding en beddengoed grondig schoon te maken. Ziekenhuismedewerkers die direct contact met de patiënt hadden, krijgen een tablettenkuur. Ook hun huisgenoten moeten worden behandeld.

De huidziekte scabiës wordt veroorzaakt door de schurftmijt en zorgt voor veel jeuk. De aandoening komt regelmatig voor, is ongevaarlijk en goed behandelbaar. Scabiës wordt overgedragen via lichamelijk contact, beddengoed of kleding.