Robben mag op vakantie van Bayern

Bayern München-aanvaller Arjen Robben heeft van zijn werkgever toestemming gekregen om op vakantie te gaan. De buitenspeler herstelt momenteel van een operatie aan zijn lies.

De Oranje-international kampte al lange tijd met gevoeligheid aan zijn lies, waarna bij het Nederlands elftal een liesbreuk werd geconstateerd. Bayern München aarzelde niet en besloot om Robben direct te laten opereren. Hierdoor is de linkspoot weer enige tijd uit de roulatie.

"Ik heb hem verteld dat hij even op vakantie mag gaan, richting de zon of naar Nederland", laat trainer Jupp Heynckes weten aan Kicker. Het is nog niet duidelijk of Robben ook daadwerkelijk op vakantie gaat, maar de aanvaller kan in ieder geval tien vrije dagen tegemoet zien.

Robben kampt zijn gehele carrière al met blessures. Bij terugkomst van het WK werd door Bayern München een hamstringblessure geconstateerd, waardoor de dribbelaar een half jaar uitgeschakeld was. Destijds was de kwetsuur inzet van een hoog oplaaiende ruzie tussen de KNVB en Der Rekordmeister.