Resident Evil: revelations ondersteunt co-op

Het Nintendo 3DS-spel Resident Evil: Revelations is voorzien van lokale en online co-op voor twee spelers, evenals StreetPass-ondersteuning. Dit is te lezen op de Japanse Resident Evil: Revelations-website, die is bijgewerkt.

De site meldt dat er ondersteuning is voor een of twee spelers door Wireless Play en dat er lokaal, via internet of door middel van StreetPass gespeeld kan worden. Ook kan de Slidepad, de Nintendo 3DS-addon worden gebruikt.

Het nieuws staat haaks op het nieuwtje in juni waar Capcom zegt dat het spel een singleplayer-game zou worden. Tijdens de E3 kondigde Capcom een nieuw speelbaar personage aan. Parker Luciani, een Bioterrorism Security Assessment Alliance-lid vecht samen met de oudgediende Jill Valentine.

De aankondiging leidde tot speculatie dat het spel co-op zou ondersteunen met behulp van de Wi-Fi-verbinding van de Nintendo 3DS. "Je ziet het spel is erg gericht op de horrorsfeer, dus het is niet gemaakt voor co-op", gaf Resident Evil: Revelations-producer Masachika Kawata toen nog aan. "Wij richten ons op de single-player deze keer".

Resident Evil: Revelations komt eind januari uit voor Nintendo 3DS.

Resident Evil: Revelations