Minecraft en Rift winnen GDC Online Awards 2011

Het avontuurlijke spel Minecraft en de online game Rift hebben ieder twee prijzen gewonnen tijdens de Game Developers Choice Online Awards 2011 in Austin, Texas. Het vier keer genomineerde online-spel Spiral Knights ging uiteindelijk met één prijs naar huis. Dat heeft de organisatie woensdagavond bekendgemaakt.

Minecraft won een prijs voor Best Live Game en voor Best Community Relations. Gamestudio Mojang kan de opsteker wel gebruiken, want de Zweedse gamestudio moet binnenkort in de rechtszaal verschijnen. Mojang en uitgever Bethesda hebben een geschil over het gebruik van de naam Scrolls voor een spel. Rift neemt de prijzen voor Best Online Technology en Best New Online Game naar huis.

Het bedrijf dat de meeste prijzen mee naar huis nam, is Sony Online Entertainment. De gameafdeling van Sony won de prijs voor Best Audio voor het werk aan Star Wars: Clone Wars Adventures, Best Online Visual Arts voor DC Universe Online en een Hall of Fame-prijs voor de eerste populaire online game Everquest.

De Game Developers Choice Online Awards is een prijzengala voor en door de makers van games. Zij stemmen op elkaar product binnen de negen verschillende categorieën. In Nederland vindt eind november een soortgelijk evenement plaats. Op 24 november worden de Dutch Game Awards uitgereikt, een prijs voor en door gameontwikkelaars van Nederlandse bodem.

De prijswinnaars van de GDC Online Awards 2011:
* Best Online Game Design: Spiral Knights / Three Rings Design en Sega
* Best Online Visual Arts: DC Universe Online / Sony Online Entertainment
* Best Online Technology: Rift / Trion Worlds
* Audience Award Winner: Wizard 101 / KingsIsle Entertainment
* Online Innovation Award: Shadow Cities / Grey Area
* Best Audio for an Online Game: Clone Wars Adventures / Sony Online Entertainment
* Best Community Relations: Minecraft / Mojang
* Best Social Network Game: Gardens of Time / Playdom
* Best Live Game: Minecraft / Mojang
* Best New Online Game: Rift / Trion Worlds
* GDC Online Awards Hall of Fame: Everquest / Sony Online Entertainment


Minecraft en Rift winnen GDC Online Awards 2011