Piqué: "Guardiola zal wel bijtekenen"

Het contract van Pep Guardiola loopt na het huidige seizoen af bij FC Barcelona. Gerard Piqué maakt zich niet druk om een vertrek van de oefenmeester.

De verdediger is er van overtuigd dat de trainer verbonden blijft aan de Catalanen. "Ik wil geen druk op de schouders van de trainer leggen. Hij doet dingen op zijn manier, zoals hij dat elk jaar doet. Hij heeft tot nu toe elk jaar een nieuw contract getekend en ik denk dat hij dat dit jaar opnieuw doet", laat hij weten tegenover Voetbal International.

Piqué zou ook niet weten waarom Guardiola Barcelona zou verlaten. "Hij houdt van zijn baan en de spelers geloven in hem. Ik denk dat dit het beste team uit de historie van het voetbal is en dit team mag nooit uiteenvallen. Pep heeft geen enkele reden om deze club te verlaten."

Onder de oefenmeester won Barcelona al veel prijzen. Zo werd er al twee keer de Champions League en drie keer de titel in de Primere División behaald onder zijn leiding. Guardiola volgde in 2008 Frank Rijkaard op in de Catalaanse stad.