Grote plannen voor Battlefield 3 DLC

Vrijwel geen enkele game kan tegenwoordig meer zonder downloadable content (DLC). Zeker games met een uitgebreide multiplayer-mode worden vaak voorzien van grote DLC-packs met nieuwe wapens en maps. Battlefield 3 zal hierin geen uitzondering vormen. DICE heeft laten weten grote plannen te hebben met de DLC van Battlefield 3.

In een gesprek met MCV heeft creative director van Battlefield 3, Lars Gustavsson, laten weten dat ze al lang aan het voorbereiden zijn voor DLC. Volgens Gustavsson is het tegenwoordig heel belangrijk om lang voor de release van een game al te denken aan de toekomstige DLC. DICE is hier helemaal naar gestructureerd waarbij speciale teams zich steeds meer concentreren op de DLC.

“We’ve completely restructured our studio around it. Nowadays, we have operations team who looks at the title when it starts getting closer to launch (or long before) with potential downloadable content and so on, to really have a plan"

Volgens Gustavsson is dit een must in de gamesindustrie van tegenwoordig. Als je je niet lang van te voren bezig houdt met de toekomstplannen, zal je achter gaan lopen en kom je in de problemen. Battlefield 3 zal eind deze maand in de winkels liggen voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

BF3