Zweedse ballenjongen in zonnetje gezet

De Zweedse ballenjongen die aan de basis stond van de 3-2 van Ola Toivonen tegen Oranje, mocht 's avonds in het spelershotel van Zweden meedelen in de feestvreugde.

Op het moment dat de verdediging van Oranje even niet scherp was nadat de bal in de 53e minuut over de zijlijn was gegaan, gooide de vijftienjarige David Weinefelt de bal razendsnel naar de Zweedse international Mikael Lustig. De verdediger gooide de bal snel richting Johan Elmander die via een Nederlander Ola Toivonen in staat stelde de winnende treffer te maken.

"Als ik de bal niet zo snel had gekregen, dan hadden we nooit kunnen scoren. Op dit niveau gaat het om de details", zei Lustig tegen Aftonbladet. Lustig toonde zich dolblij met de ballenjongen, die na de wedstrijd naar het spelershotel werd gebracht om in de bloemetjes te worden gezet, meldt het ANP.

De tiener kreeg van de Zweedse media ook nog de vraag of hij net zo snel gehandeld had als het Nederlands elftal een ingooi mocht nemen. "Dan had ik nog rustig een minuutje gewacht", zei de ballenjongen met een glimlach.